• فهرست مطالب

عنوان                                                                          شماره صفحه

چکیده ……………………………………………………………………………………… 12-13                                                                                                

فصل اولکلیات تحقیق

مقدمه…………………………………………………………………………………………..    13

تاریخچه …………………………………………………………………………………… 14-13

ویژگیهای انگل………………………………………………………………………………….. 15

اصطلاحات ……………………………………………………………………………….. 16-15

طبقه بندی تک یاخته…………………………………………………………………….. 17-16

تاکسونومی اپی کمپلکسا…………………………………………………………………….. 17 

ساختمان اپی کمپلکسا………………………………………………………………………… 18

نامگذاری سارکوسیستیس……………………………………………………………… 21-19

چرخه زندگی سارکوسیستیس………………………………………………………… 26-23

بیماریزایی سارکوسیستیس در میزبانان واسط…………………………………….. 27-26

بیماریزایی سارکوسیستیس در میزبانان نهایی………………………………………….. . 27

بیماریزایی و علایم در انسان…………………………………………………………. 28-27

ضایعات کالبدگشایی …………………………………………………………………………. 28

نشانه های بالینی…………………………………………………………………………… 29-28

اپیدمیولوژی……………………………………………………………………………………… 30

کنترل………………………………………………………………………………………… 31-30

تشخیص سارکوسیستوزیس………………………………………………………….. 32-31

درمان……………………………………………………………………………………………… 34

فصل دوممروری بر ادبیات تحقیق و پیشینه تحقیق

ادبیات و مستندات……………………………………………………………………….. 41-36

فصل سومروش اجرای تحقیق

روش کار………………………………………………………………………………………… 43

فصل چهارم:تجزیه و تحلیل داده ها

نتایج…………………………………………………………………………………………. 49-57

بحث…………………………………………………………………………………………. 58-65

منابع و مآخذ

فهرست منابع فارسی…………………………………………………………………… 68-72

فهرست منابع انگلیسی………………………………………………………………….. 73-78

پیوست ها

چکیده انگلیسی………………………………………………………………………………….. 6

 

 

 

پایان نامه و مقاله

 

فهرست جداول

عنوان                                                                                     شماره صفحه

22  ……………………………………………………………………………………………………. -1-جدول 1

  1. 49. ……………………………………………………………………………………………………. -1جدول4 

51……………………………………………………………………………………………………… جدول 4-2-

53……………………………………………………………………………………………………… جدول 4-3-

55……………………………………………………………………………………………………… جدول 4-4-

فهرست نمودارها

عنوان                                                                                     شماره صفحه

50……………………………………………………………………………………………………… – 1-4 نمودار

52……………………………………………………………………………………………………… – 2-4 نمودار

54……………………………………………………………………………………………………… نمودار 4-3-

56……………………………………………………………………………………………………… نمودار 4-4-

فهرست تصاویر

عنوان                                                                      شماره صفحه

تصویر 1-1-……………………………………………………………………………………. 15

تصویر 1-2-……………………………………………………………………………………. 15

تصویر 1-3-…………………………………………………………………………………… 16

تصویر 1-4-……………………………………………………………………………………. 16

تصویر 1-5-……………………………………………………………………………………. 18

تصویر 1-6-……………………………………………………………………………………. 24

تصویر 1-7-……………………………………………………………………………………. 25

تصویر 3-1-……………………………………………………………………………………. 45

تصویر 3-2-……………………………………………………………………………………. 46

تصویر 3-3-……………………………………………………………………………………. 46

تصویر 3-4-……………………………………………………………………………………. 47

چکیده

زمینه و هدف: آلودگی به سارکوسیست یکی از شایع ترین عفونت های تک یاخته ای مشترک بین انسام و دام می باشد که توسط گونه های مختلف سارکوسیستیس ایجاد میشود .با توجه به اهمیت بهداشتی این انگل ، در این مطالعه میزان آلودگی به کیست های ماکروسکوپی و میکروسکوپی سارکوسیست در گاو و گوسفند ذبح شده در کشتارگاه شهریار مورد بررسی قرار گرفت.

مواد و روش ها: در این مطالعه )138( لاشه گاو و گوسفند بطور تصادفی انتخاب شده و نمونه هایی از مری-دیافراگم-قلب-زبان-عضله جوشی و بین دنده ای آن ها تهیه و به منظور یافتن کیست های ماکروسکوپی و میکروسکوپی،لاشه و نمونه های تهیه شده به دوروش مشاهده مستقیم(ماکروسکوپی) ،گسترش تماسی مورد بررسی قرار گرفتند.اساس تشخیص کیست های میکروسکوپی،تهیه گسترش تماسی از نمونه ها و سپس رنگ آمیزی آن ها با گیمسا و مشاهده میکروسکوپی برادی زوآیت های انگل بوده است.

نتایج:  با بررسی لاشه و نمونه ها هیچ گونه کیست ماکروسکوپی مشاهده نگردید.در روش گسترش تماسی 48/93% از گاوها و 95/86% از گوسفندان مورد بررسی از نظر وجود کیست های میکروسکوپی مثبت تشخیص داده شدند. اختلاف آماری معنی داری بین میزان آلودگی در عضلات مختلف مشاهده شد.  (p<./05)بطوریکه قلب و مری بیشترین آلودگی را داشتند.در گاو و گوسفند آلودگی در جنس نر بیشتر از ماده مشاهده شد.در گاو آلودگی با سن اختلاف  معنی داری نداشت ولی در گوسفند آلودگی در سن زیر یکسال بیشتر از سایر سنین بود.

نتیجه گیری: با توجه به آلودگی شدید گاو و گوسفند به سارکوسیستیس و به این دلیل که با بررسی میکروسکوپی انگل امکان تفکیک گونه های میکروسکوپی سارکوسیستیس وجود نداشته ،لذا توصیه میشود از مصرف گوشت بصورت نیم پخته و کبابی نیم پز اجتناب شود.

 

مقدمه:

سارکوسیستیس ، تک­یاخته­ای انگلی است که موجب بیماری سارکوسیستوزیس می­ شود (1). این انگل تک­یاخته داخل سلولی اجباری می­باشد و از معمول­ترین تک­یاخته­های نشخوارکنندگان اهلی می­باشد (4و6). برخی از گونه­ های سارکوسیستیس می­توانند با ایجاد بیماری­های بالینی باعث بروز خسارات اقتصادی فراوانی شوند. چرخه زندگی آن بین دو میزبان واسط و نهایی سپری می­ شود و شامل مراحل: مروگونی، گامتوگونی و اسپوروگونی می­باشد (9و73). سارکوسیستیس تقریباً 130 گونه دارد که گونه­ های بیماریزای آن باعث  بیماری در میزبان واسط بخصوص گاو، گوسفند و خوک می­شوند. امروزه به آسانی می­توان میزان شیوع کیست ماکروسکوپی و میکروسکوپی انگل سارکوسیستیس را به روش­های مشاهده مستقیم، گسترش بافتی و هضم بافتی مورد بررسی قرار داد (5).

تاریخچه:

سارکوسیستوزیس یک بیماری تک­یاخته­ای PESTAN(به خاطر محدودیت سایت در درج بعضی کلمات ، این کلمه به صورت فینگیلیش درج شده ولی در فایل اصلی پایان نامه کلمه به صورت فارسی نوشته شده است)داران به خصوص علفخواران، پرندگان، سگ، انسان، گوشتخواران وحشی، جوندگان و خزندگان می­باشد که توام با یک تهاجم کیستی به اغلب بافت­های بدن به خصوص تهاجم به عضلات مخطط و بافتهای عصبی می­باشد و گاهی باعث علائم بالینی شدید و مرگ می­ شود. در گذشته فکر می­کردند که سارکوسیستوز از اهمیت چندانی برخوردار نمی باشد ولی با گذشت زمان به این نتیجه رسیده ­اند که می ­تواند منجر به آنسفالیت، بیماری عمومی و حتی سقط شود (1,20,24).

در سال 1843 میلادی اولین بار شخصی بنام Miescher ، سارکوسیست را در موش شناسایی کرد و به همین خاطر کیسه، توبول و یا اجسام Miescher نامیدند (44).

موضوعات: بدون موضوع  لینک ثابت


فرم در حال بارگذاری ...