پایان نامه مطالعه و شناسایی سویه های باکتریایی تولیدکننده کوتیناز |
فهرست مطالب
عنوان صفحه
فصل اول معرفی.. 1
1- 1- مقدمه. 2
1- 2- اهمیت و ضرورت تحقیق.. 2
1- 3- فرضیات واهداف تحقیق.. 4
فصل دوم مروری بر کلیات و تحقیقات پیشین.. 6
2- 1- کوتین.. 7
2- 1- 1- جداسازی کوتین.. 12
2- 1- 2- دپلیمریزاسیون کوتین.. 12
2- 1- 3- مونومرهای تشکیل دهنده کوتین.. 13
2- 3- آنزیم کوتیناز 16
2- 3- 1- کلون و بیان کوتیناز 18
2- 3- 2- ساختار کوتیناز 19
2- 3- 3- عملکرد کوتیناز 26
2- 3- 4- کاربردهای کوتیناز 27
2- 3- 5- استفاده از کوتیناز به عنوان یک بیوکاتالیست در محیطهای غیرمعمول. 29
2- 3- 6- عملکرد کوتیناز در واکنشهای هیدرولیزی و سنتزی.. 33
2- 3- 7- ترانس استریفیکاسیون. 35
2- 3- 8- پایداری کوتیناز 36
2- 3- 9- فرایندهای در حال توسعه: بیوراکتور کوتیناز 38
2- 3- 10- مکانیسم عمل کوتیناز 39
2- 3- 11- مقایسه آنزیم کوتیناز قارچی و باکتریایی.. 41
2- 4- نشانگرهای ژنتیکی.. 42
2- 5- نشانگرهای مورفولوژیکی.. 42
2- 6- نشانگرهای مولکولی.. 43
2- 7- نشانگرهای پروتئینی یا بیوشیمیایی.. 44
2- 8- نشانگرهای DNA.. 45
2- 8- 1- نشانگرهای DNA غیر مبتنی بر PCR.. 46
2- 8- 2- نشانگرهای مبتنی بر PCR.. 46
2- 9- نشانگرهای غیر اختصاصی.. 47
2- 9- 1- RAPD.. 47
2- 10- نشانگرهای اختصاصی.. 48
2- 10- 1- AFLP. 48
2- 10- 2- SSR.. 48
2- 10- 3- RFLP-PCR.. 50
2- 10- 4- RFLP Based PCR با اتصال ناقص… 51
فصل سوم مواد، تجهیزات و روش تحقیق.. 52
3- 1- استخراج کوتین.. 55
3- 2- نمونه برداری.. 55
3- 3- غربالگری و جداسازی گونه های تولیدکننده آنزیم کوتیناز 55
3- 4- تهیه slant از سویههای جدا شده 57
3- 5- نگهداری طولانی مدت سویهها 57
3- 6- تهیه گلیسرول. 58
3- 7- تهیه محیط کشتLB.. 58
3- 8- Assay آنزیمی.. 58
3- 9- Assay ویژه آنزیمی.. 60
3- 10- استخراج DNA.. 60
3- 10- 1- استخراج DNA به روش جوشاندن. 60
3- 10- 2- استخراج DNA به رو ش CTAB.. 61
3- 10- 3- روش استخراج DNA با کیت.. 64
3- 11- اندازه گیری کیفیت و غلظت DNA.. 65
3- 12- رنگ آمیزی با اتیدیوم برماید. 69
3- 13- واكنش زنجیره ای پلیمراز Polymerase Chain Reaction. 70
3- 14- راه اندازی واکنش PCR.. 74
3- 15- برنامهPCRبرای نشانگرRAPD.. 76
3- 16- توالییابی سویههای تولیدکننده آنزیم کوتیناز با بهره گرفتن از 16S rDNA.. 77
3- 17- الکتروفورز محصولات واکنش PCR.. 78
فصل چهارم. 80
4- 1- بررسی میزان کوتین در میوه های مختلف.. 81
4- 2- جداسازی سویهها 87
4- 3- بررسی فعالیت آنزیم کوتیناز در نمونهها 87
4- 4- نتایج بررسی کیفیت DNA بعد از استخراج. 88
4- 5- تجزیه و تحلیل تنوع ژنتیکی 6 سویه بر اساس نشانگر مولکولی RAPD.. 89
4- 6- نتایج حاصل از تجزیه خوشهای بر اساس نشانگر RAPD.. 89
4- 7- تجزیه به مختصات اصلی.. 90
4- 8- نتایج تجزیه باندهای حاصل از 8 پرایمر RAPD.. 92
4- 9- ضریب همبستگی کوفنتیک… 93
4- 10- شناسایی و توالی یابی سویهها با بهره گرفتن از 16S rDNA.. 93
فصل پنجم. 95
5- 1- استخراج کوتین.. 96
5- 2- سنجش فعالیت آنزیمی کوتیناز 97
5- 3- استخراج DNA.. 98
5- 4- تنوع ژنتیکی با بهره گرفتن از نشانگر RAPD.. 98
پیشنهادات.. 100
6- 1- پیشنهادات.. 101
فهرست جدولها
جدول 2‑1 مطالعه ساختار- عملکرد کوتیناز به کمک تکنیکهای مختلف… 24
جدول 2‑2 فعالیت هیدرولازی کوتیناز نسبت به تنوع گستردهای از سوبستراها 29
جدول 2‑3 روشهای آماده سازی کوتیناز 30
جدول 3‑1 مواد مورد استفاده در پایان نامه . 53
جدول 3‑2 مشخصات کامل مواد شیمیایی مورد نیاز در عملیات استخراج DNA… 61
جدول 3‑3 مواد مورد استفاده برای تهیه بافر TBE(10X) 68
جدول 3‑4 مشخصات پرایمرهای RAPD… 73
جدول 3‑5 مواد مورد نیاز PCR.. 75
جدول 3‑6 مواد مورد نیاز PCR با مستر میکس اماده 76
جدول 3‑7 برنامه واکنش PCR مورد استفاده برای نشانگر RAPD… 76
جدول 3‑8 برنامه واکنش PCR برای پرایمرهای 16S rDNA.. 77
جدول 3‑9 مواد مورد نیاز برای انجام PCR 6 نمونه با پرایمرهای16S rDNA.. 78
جدول3‑10 16S rDNA primer. 78
جدول 4‑1بررسی میزان کوتین.. 82
جدول 4‑2 بررسی میزان کوتین در خیارسبز. 83
جدول 4‑3 بررسی میزان کوتین در سیب زرد. 84
جدول 4‑4 بررسی میزان کوتین در سیب قرمز. 85
جدول 4‑5 تجزیه واریانس وزن کوتین نهایی بین میوه ها 85
جدول4‑6 مقایسه میانگین میوه ها به روش دانکن در سطح احتمال 1% برای صفت وزن کوتین نهایی.. 86
جدول 4‑7 فعالیت کوتینازی 6 نمونه. 88
جدول 4‑8 نتایج پرایمرهای RAPD حاصل از الکتروفورز افقی نمونهها 89
فهرست شکلها
شکل 2‑1 ترسیم نمای ساختمان پوستک گیاه A) مرحله گستردگی کامل برگ B) تصویری با میکروسکوپ الکترونی از پوستک برگ بزرگنمایی 51000 برابر. 9
2‑2 مولکول کوتین و مونومرهایی که از هیدرولیز آن بدست می آید. 10
شکل 2‑3 نمایش شماتیکی از کوتیکول.. 11
شکل 2‑4 a) ساختمان غیر مشخص و بینظم کوتیکول با میکروسکوپ الکترونی b) برآمدگیهای کوتین میوه گوجه فرنگی با میکروسکوپ الکترونی.. 11
شکل 2‑5 a) توالی پروتئینی آنزیم کوتیناز b) مکانیسم عمل آنزیم کوتیناز 16
شکل 2‑6 هیدرولاز آلفا و بتا 20
شکل 2‑7 ساختار کوتیناز 21
شکل 2‑8 توانایی تجزیه (a) و سنتز(b) ترکیبات پلی استری توسط آنزیم کوتیناز 28
شکل2‑9 مکانیسم عمل کوتیناز 40
2‑10 گسترهی مقاومت آنزیم کوتیناز در برابر دما وpH 41
شکل 2‑11نمودار دما و pH… 41
شکل 2‑12 دستهبندی نشانگرهای ژنتیکی.. 44
شکل 3‑1 تهیه ژل آگارز 68
شکل 4‑1مراحل مختلف استخراج کوتین در گوجه فرنگی.. 81
شکل 4‑2 مراحل مختلف استخراج کوتین در خیارسبز. 82
شکل 4‑3 مراحل مختلف استخراج کوتین در سیب زرد. 83
شکل 4‑4 مراحل مختلف استخراج کوتین در سیب قرمز. 84
شکل 4‑5 مقایسه میزان کوتین.. 86
شکل 4‑6 میزان فعالیت سویهها 88
شکل 4‑7 دندروگرام حاصل از تجزیه خوشه ای 9 پرایمر RAPD با روش UPGMA… 90
شکل 4‑8 پلات دوبعدی حاصل از تجزیه به مولفههای اصلی نشانگر RAPD… 91
شکل 4‑9پلات سه بعدی حاصل از تجزیه به مولفههای اصلی نشانگر RAPD… 92
شکل 4‑10 ژل الکتروفورز افقی با آگارز 1% با بهره گرفتن از پرایمرها 93
شکل 4‑11ژل الکتروفورز با آگارز 1% با پرایمرهای 16S rDNA.. 94
چکیده
کوتیناز یک آنزیم هیدرولازی است که کوتین را تجزیه می کند. کوتین گیاهان عالی از ترکیبات پلیاستری هیدروکسی و اپوکسی اسیدچرب تشکیل شده که عمدتا توسط باندهای استری پیوند یافتهاند. اسیدهای چرب کوتین معمولا n-c16 و n-c18 هستند و حاوی یک تا سه گروه هیدروکسیل هستند. کوتین نقش کلیدی درحفاظت از گیاهان در برابر عوامل بیماریزا ایفا می کند و تجزیهی آنزیمی آن اولین گام در فرایند آلودگی بافت گیاهی است. هدف از این پژوهش استخراج کوتین و مقایسه آنها در میوه های مختلف و غربالگری باکتری ها و قارچهای تولید کننده آنزیم کوتیناز و شناسایی گونه آنها با تعیین توالی ناحیه 16S DNA میباشد. با توجه به اهمیت آنزیم کوتیناز به ویژه در صنعت، این مطالعه گامی مهم در شناسایی سویههای بومی تولید کننده آنزیم کوتیناز و استفاده از آنها در صنعت به شمار میآید. بدین منظور پوست میوه های مختلف را جمعآوری و در بافر اگزالات جوشانده و بعد از شستوشو در آون خشک شده و آسیاب گردید. از پودر حاصل به روش کلرفرم متانول کوتین آن جداسازی شد. نتایج نشان میداد که درصد کوتین استخراج شده در سیب بیشتر است و احتمالا سیب نسبت به آفات و بیماریها مقاومتر است. در مرحله بعد جداسازی سویهای تولیدکننده آنزیم از نمونههای مختلف انجام شد. نمونهها به داخل پلیت های حاوی محیط کشتی که کوتین تنها منبع کربن است تلقیح داده و سویههای غربالگری شده و به کمک سوبسترای اختصاصی پارانیتروفنول بوتیرات فعالیت کوتینازی سنجیده
فرم در حال بارگذاری ...
[دوشنبه 1399-10-01] [ 01:14:00 ق.ظ ]
|