راهنمای پایان نامه درباره : بررسی تقویت و مقاوم سازی سازه های موجود در برابر خرابی پیشرونده |
روش های کلی بررسی پدیده خرابی پیشرونده
عمده استانداردها به سه روش طراحی برای کاهش خرابی پیشرونده اشاره میکنند :
- روش اول، کاهش قرارگیری در معرض صدمات و خسارتها میباشد.برای مثال، با اجرا نمودن موانع محافظتی در برابر ضربهی وسایل نقلیه یا افزایش فاصله محافظتی در برابر بمبهای تروریستی، یا ممنوع کردن استفاده از گاز آشپزی در ساختمانهای آسمان خراش.
- روش دوم و سوم ، برای تأمین مقاومت در برابر خرابی پیشرونده مورد استفاده قرار میگیرند که روش غیرمستقیم و روشهای مستقیم میباشند [۱۱,۱۲,۱۵].
روش غیر مستقیم[۱] :
در این روش مقاومت در برابر خرابی پیشرونده با ایجاد پیوستگی[۲]، شکلپذیری[۳] و افزایش مقاومت با ایجاد درجات نامعینی[۴] بالاتر در سازه فراهم میشود که بوسیله جزئیات مناسب بست و اتصالات، جانمایی صحیح دیوارها و ستونها، صفحات توکار جهت کنترل گسترش خرابی و همچنین در نظر گرفتن جزئیات لرزهای انجام می گیرد تا ساختمان به صورت یکپارچه عمل کند که در اینصورت انسجام کلی سازه افزایش مییابد.
روش مستقیم[۵]:
این روش به میزان زیادی وابسته به روش تحلیل سازه دارد. مقاومت در برابر خرابی پیشرونده، از طریق بالا بردن مقاومت اعضای کلیدی سازهای در برابر بارهای ویژه و یا از طریق پل زدن در عرض ناحیه خرابی موضعی فراهم میشود، که به دو روش تقسیم میشوند :
الف) روش مقاومت موضعی ویژه :
در این روش طراح مستقیماً اعضای ساختمانی باربر عمودی بحرانی را برای مقاومت در برابر مقدار مشخص بار طراحی مانند فشار انفجار، طراحی میکنند. این روش به روش طراحی اعضای کلیدی نیز معروف است.
ب) روش مسیر جایگزین انتقال بار :
فرم در حال بارگذاری ...
[شنبه 1400-03-01] [ 02:18:00 ب.ظ ]
|