کلمات کلیدی: فرهنگ غذایی، مادها، گل نوشته‌ها، گزارش مورخان خارجی، هخامنشیان، جاده ابریشم، اشکانیان، اوستا، متون پهلوی؛ آداب غذا خوردن، هرم مواد غذایی.

فهرست مطالب

فصل اول : مقدمه……………………………………………………………………………………………………………………………. 1

1- اهمیت و ضرورت تحقیق………………………………………………………………………………………………………… 8

1-2- هدف تحقیق فصل دوم : پیشینه ی…………………………………………………………………………………. 14

2-1نوآوری این پایان نامه……………………………………………………………………………………………………………… 15

2-2روش تحقیق……………………………………………………………………………………………………………………………. 15

فصل سوم: عادات غذایی  مادها و هخامنشیان

1- 3 عادات غذایی مادها …………………………………………………………………………………………………………….. 17

2 -3 عادات غذایی هخامنشیان…………………………………………………………………………………………………… 28

2-3-1  تخت جمشید و ارتباط آن با خوراک ها………………………………………………………………………. 30

2-3-2نقش برجسته ها ی تخت جمشید و ظرف ها………………………………………………………………… 32

2-3-4  لوحه های گلی تخت جمشید به زبان عیلامی……………………………………………………………. 35

2-3-5 مذهب و عادات غذایی پارسیان …………………………………………………………………………………….. 40

2-3-6 خوراکها وذائقه ی پارسیان …………………………………………………………………………………………….. 45

2-3-6-1محصولات کشاورزی……………………………………………………………………………………………………… 45

2-3-6-2 دام و فرآورده های دامی …………………………………………………………………………………………… 55

2-3-7 نوشیدنی ها …………………………………………………………………………………………………………………….. 57

مقالات و پایان نامه ارشد

 

فصل چهارم:  عدات غذایی اشکانیان و ساسانیان

عادات غذایی  اشکانیان………………………………………………………………………………………………………………….. 64

2-4 عادات غذایی ساسانیان2-4-1 جشن ها و خوراک ها ……………………………………………………. 77

2-4-1-1گاهنبارها ……………………………………………………………………………………………………………………… 90

2 -4-1-2چهارشنبه سوری………………………………………………………………………………………………………… 95

2-4-1-3 جشن نوروز ………………………………………………………………………………………………………………… 96

2-4-1-4 جشن فروردینگان……………………………………………………………………………………………………….. 99

2-4-1-5 جشن تیرگان………………………………………………………………………………………………………………. 101

2-4-1-6 جشن دیبگان ، جشن دی ماه…………………………………………………………………………………… 103

2-4-1-7 جشن بهمنگان……………………………………………………………………………………………………………. 104

2-4-1-8 جشن آذرگان …………………………………………………………………………………………………………….. 105

2 -4-1-9جشن مهرگان……………………………………………………………………………………………………………… 106

2-4-2 هرم مواد غذایی بر اساس متون باستانی ……………………………………………………………………… 107

2-4-2-1 هیداراتهای کربن : نان ،غلات …………………………………………………………………………………… 109

2-4-2-2میوه جات و سبزی جات …………………………………………………………………………………………… 119

2-4-2-3 شیر و فرآورده های شیری، گوشت ها…………………………………………………………………….. 124

2-4-2-4روغن ، چربی ، شیرینی ……………………………………………………………………………………………. 146

2-4-2-5 نوشیدنی ها ………………………………………………………………………………………………………………… 153

2-4-3 توصیه ها وآداب غذا خوردن …………………………………………………………………………………………. 156

2-4-4سفره های خالی ، زمینه ساز  انقلاب مزدک ………………………………………………………………… 157

2-4-5  خوراک ها در آیین مانوی …………………………………………………………………………………………….. 177

فصل پنجم : نتیجه…………………………………………………………………………………………………………………………. 188

 

فهرست تصاویر

تصاویر بخش مادی  ………………………………………………………………………………………………………………………. 27

موضوعات: بدون موضوع  لینک ثابت


فرم در حال بارگذاری ...