پایان نامه : بررسی زبان شناختی ٬ تاریخی و فرهنگی الگوهای غذایی در ایران باستان |
کلمات کلیدی: فرهنگ غذایی، مادها، گل نوشتهها، گزارش مورخان خارجی، هخامنشیان، جاده ابریشم، اشکانیان، اوستا، متون پهلوی؛ آداب غذا خوردن، هرم مواد غذایی.
فهرست مطالب
فصل اول : مقدمه……………………………………………………………………………………………………………………………. 1
1- اهمیت و ضرورت تحقیق………………………………………………………………………………………………………… 8
1-2- هدف تحقیق فصل دوم : پیشینه ی…………………………………………………………………………………. 14
2-1نوآوری این پایان نامه……………………………………………………………………………………………………………… 15
2-2روش تحقیق……………………………………………………………………………………………………………………………. 15
فصل سوم: عادات غذایی مادها و هخامنشیان
1- 3 عادات غذایی مادها …………………………………………………………………………………………………………….. 17
2 -3 عادات غذایی هخامنشیان…………………………………………………………………………………………………… 28
2-3-1 تخت جمشید و ارتباط آن با خوراک ها………………………………………………………………………. 30
2-3-2نقش برجسته ها ی تخت جمشید و ظرف ها………………………………………………………………… 32
2-3-4 لوحه های گلی تخت جمشید به زبان عیلامی……………………………………………………………. 35
2-3-5 مذهب و عادات غذایی پارسیان …………………………………………………………………………………….. 40
2-3-6 خوراکها وذائقه ی پارسیان …………………………………………………………………………………………….. 45
2-3-6-1محصولات کشاورزی……………………………………………………………………………………………………… 45
2-3-6-2 دام و فرآورده های دامی …………………………………………………………………………………………… 55
2-3-7 نوشیدنی ها …………………………………………………………………………………………………………………….. 57
فصل چهارم: عدات غذایی اشکانیان و ساسانیان
عادات غذایی اشکانیان………………………………………………………………………………………………………………….. 64
2-4 عادات غذایی ساسانیان2-4-1 جشن ها و خوراک ها ……………………………………………………. 77
2-4-1-1گاهنبارها ……………………………………………………………………………………………………………………… 90
2 -4-1-2چهارشنبه سوری………………………………………………………………………………………………………… 95
2-4-1-3 جشن نوروز ………………………………………………………………………………………………………………… 96
2-4-1-4 جشن فروردینگان……………………………………………………………………………………………………….. 99
2-4-1-5 جشن تیرگان………………………………………………………………………………………………………………. 101
2-4-1-6 جشن دیبگان ، جشن دی ماه…………………………………………………………………………………… 103
2-4-1-7 جشن بهمنگان……………………………………………………………………………………………………………. 104
2-4-1-8 جشن آذرگان …………………………………………………………………………………………………………….. 105
2 -4-1-9جشن مهرگان……………………………………………………………………………………………………………… 106
2-4-2 هرم مواد غذایی بر اساس متون باستانی ……………………………………………………………………… 107
2-4-2-1 هیداراتهای کربن : نان ،غلات …………………………………………………………………………………… 109
2-4-2-2میوه جات و سبزی جات …………………………………………………………………………………………… 119
2-4-2-3 شیر و فرآورده های شیری، گوشت ها…………………………………………………………………….. 124
2-4-2-4روغن ، چربی ، شیرینی ……………………………………………………………………………………………. 146
2-4-2-5 نوشیدنی ها ………………………………………………………………………………………………………………… 153
2-4-3 توصیه ها وآداب غذا خوردن …………………………………………………………………………………………. 156
2-4-4سفره های خالی ، زمینه ساز انقلاب مزدک ………………………………………………………………… 157
2-4-5 خوراک ها در آیین مانوی …………………………………………………………………………………………….. 177
فصل پنجم : نتیجه…………………………………………………………………………………………………………………………. 188
فهرست تصاویر
تصاویر بخش مادی ………………………………………………………………………………………………………………………. 27
فرم در حال بارگذاری ...
[دوشنبه 1399-10-01] [ 03:31:00 ب.ظ ]
|