پایان نامه آماده کارشناسی ارشد | ۱-۸- جامعه آماری، دوره زمانی و حجم نمونه پژوهش – 7 |
هدف کلی:بررسی رابطه بین تعداد دفعات پیشبینی سود مدیریت، عدم تقارن اطلاعاتی و هزینه حقوق صاحبان سهام در بورس اوراق بهادار تهران.
هدف آرمانی: بسترسازی جهت ارتقای کیفیت گزارشگری مالی وحصول به اهداف جامعیت گزارشگری مالی.
هدف کاربردی: فعالان بازار سرمایه و تحلیلگران مالی میتوانند از نتایج این تحقیق در راستای تعیین میزان تأثیر تعداد دفعات پیشبینی سود مدیریت بر عدم تقارن اطلاعاتی و هزینه حقوق صاحبان سهام بهره برداری نمایند. امید است این بهره برداری به اتخاذ تصمیمات سرمایه گذاری بهتر و نیز تحلیلهای جامعتر و کاملتر بیانجامد. علاوه بر این، تحقیق جاری میتواند بستری را جهت تحقیقات دانشگاهی در خصوص عدم تقارن اطلاعاتی، با در نظر گرفتن هزینه حقوق صاحبان سهام و تعداد دفعات پیشبینی سود مدیریت، ارائه نماید. همچنین شواهدی را در خصوص ارتباط بین تعداد دفعات پیشبینی سود، عدم تقارن اطلاعاتی و هزینه حقوق صاحبان سهام ارائه میکند که منجر به گسترش ادبیات هزینه حقوق صاحبان سهام و نیز ادبیات عدم تقارن اطلاعاتی کشور خواهد گردید.
۱-۳-اهمیت و ضرورت پژوهش
این پژوهش از دو منظر حائز اهمیت است. نخست اینکه با توجه به جستجوها و بررسیهای صورت گرفته، ارتباط میان تعداد دفعات پیشبینی سود مدیریت، عدم تقارن اطلاعاتی و هزینه حقوق صاحبان سهام تا کنون، در خصوص شرکتهای پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران، مورد بررسی قرار نگرفته است. از این رو این پژوهش در نوع خود در کشور بدیع بوده و میتواند بستری را جهت تحقیقات آینده در این زمینه فراهم سازد. دوم، کمک به سرمایهگذاری، تحلیل گران و سازمان بورس اوراق بهادار و اقتصاد کشور در زمینه درک بهتر روابط بین عوامل موجود در بازار میباشد.
۱-۴- سؤالات پژوهش
با توجه به مسئله پژوهش، پژوهش حاضر مشتمل دو پرسشبه شرح زیر است:
-
- آیا تعداد دفعات پیشبینی سود مدیریت، بر عدم تقارن اطلاعاتی تأثیر معنادار دارد یا خیر؟ در صورت داشتن تأثیر معنادار، جهت تأثیر چگونه میباشد.
- آیا عدم تقارن اطلاعاتی بر هزینه حقوق صاحبان سهام تأثیر معنادار دارد یا خیر؟ در صورت داشتن تأثیر معنادار، جهت تأثیر چگونه میباشد.
۱-۵- فرضیهها
فرضیه اول: بین تعداد دفعات پیشبینی سود مدیریت و عدم تقارن اطلاعاتی رابطه معنادار وجود دارد.
فرضیه دوم: بین عدم تقارن اطلاعاتی و هزینه حقوق صاحبان سهام رابطه معنادار وجود دارد.
۱-۶-روششناسی پژوهش
روشهای مختلفی برای پژوهشوجود دارد که هر یک متناسب با موضوع مورد بررسی و ماهیت زمینه تحقیق در پژوهشهای علوم انسانی ارزشمند است. استفاده از هر یک از روشهای تحقیق به ماهیت و زمینه تحقیق،فعالیتهای لازم برای نتیجهگیری و میزان احساس مسئولیت محقق در مقابل نتایج و اهداف تحقیق بستگی دارد. این پژوهش به دنبال بررسی میزان همبستگی بین متغیر های عملیاتی در یک دسته شرکتهای نمونه است که نوع داده های آن ها تاریخی (پس رویدادی) میباشد و با توجه به اینکه محققین قصد دستکاری در متغیرها به جهت سنجش آثار آن روی متغیر دیگر ندارند (تحقیقات آزمایش و شبه آزمایش)، در نتیجه نوع روش تحقیق توصیفی- همبستگی میباشد. به عبارت دیگر، در این تحقیق به بررسی وجود رابطه و همبستگی بین متغیرها از طریق رگرسیون میپردازیم. بنابرین، تحقیق حاضر از جمله تحقیقات علی نیز تلقی می شود. به دلیل مشاهده و تعمیم نتایج آن ها، از نظر استدلال این تحقیق استقرایی است.
۱-۷-مدل پژوهش
چارچوب نظری، الگویی مفهومی و بنیادین است که تمام پژوهش بر روی آن بنا میشود و از طریق آن پژوهشگر بین عواملی که در ایجاد مسئله پژوهش اهمیت دارند، ارتباط برقرار میکند و فرضیههای قابل آزمون خود را ایجاد میکند. مدل تحلیلی نوعی نمودار سازی برای متغیرهای استخراجشده از چارچوب نظری پژوهش است (خاکی، ۱۳۸۲).
تعداد دفعات معاملات
حجم معاملات سهام
عدم تقارن اطلاعاتی
تعداد دفعات پیشبینی سود مدیریت
هزینه حقوق صاحبان سهام
کل دارایی ها
اهرم مالی
ارزش دفتری به ارزش بازار
اندازه
قیمت سهام
برای بررسی فرضیه اول پژوهش بر مبنای پژوهشهای فا و همکاران ( ۲۰۱۲) و لین و همکاران (۲۰۱۲) مدل زیر ارائه گردیده است:
عبارت است از عدم تقارن اطلاعاتی شرکت در سال .
عبارت است از تعداد پیشبینی سود توسط مدیریت شرکت در سال .
عبارت است از حجم معاملات سهام (تعداد سهام معامله شده) سهام شرکت در طول سال مالی تقسیم بر تعداد سهام شرکت مورد نظر در پایان سال مالی.
عبارت است از ریشه دوم تعداد دفعات معاملات سهام شرکت در سال ؛
عبارت است از اندازه (لگاریتم طبیعی ارزش بازار) شرکت در سال .
عبارت است از لگاریتم طبیعی قیمت سهام شرکت در سال .
برای آزمون فرضیه دوم پژوهش، بر مبانی پژوهشهای فا و همکاران ( ۲۰۱۲)، های و همکاران ( ۲۰۰۹) و زیائو فنگ، ۲۰۰۶ مدل تحلیل زیر ارائه گردیده است:
که در آن:
عبارت است از هزینه حقوق صاحبان سهام شرکت در سال .
عبارت است از ارزش دفتری سهام شرکت در سال به ارزش بازار آن.
عبارت است از لگاریتم طبیعی کل داراییهای شرکت در سال .
عبارت است از اهرم مالی (نسبت کل بدهیها به کل داراییها) شرکت در سال .
عبارت است از خطای باقی مانده شرکت در سال .
۱-۸- جامعه آماری، دوره زمانی و حجم نمونه پژوهش
جامعه آماری (): جامعه آماری پژوهش جاری کلیه شرکتهای تولیدی پذیرفتهشده در بورس اوراق بهادار تهران است.
قلمرو مکانی: مکان انجام این پژوهش بورس و اوراق بهادار تهران است.
قلمرو زمانی: قلمرو زمانی تحقیق سالهای بین ۱۳۸۹ تا ۱۳۹۳ را در بر میگیرد.
نمونه آماری (): نمونه آماری این پژوهش برای آزمون فرضیه تحقیق، مشتمل بر شرکتهایی است که از ویژگیهای زیر همزمان برخوردار بودهاند:
-
- شرکتهای مورد نظر جزو بانکها، واسطهگری مالی، لیزینگ و شرکتهای بیمه نباشند.
-
- پایان سال مالی شرکت، منطبق بر پایان اسفند ماه باشد.
-
- شرکت تغییر سال مالی و تغییر فعالیت نداشته باشد.
-
- سهام شرکت حداقل هر سه ماه یک بار معامله شده باشد.
-
- شرکتهای مورد نظر از ابتدا تا انتهای تحقیق در عضویت بورس اوراق بهادار باشند.
- تمامی داده های مورد نیاز آن ها در طی سالهای ۱۳۸۹ الی ۱۳۹۳ در دسترس باشد.
۱-۹-روشهای گردآوری داده ها
برای جمع آوری اطلاعات مربوط به پژوهش به محل نگهداری صورتهای مالی در بورس اوراق بهادار مراجعه شده و اطلاعات مورد نیاز با بررسی صورتهای مالی ارائه شده و در برخی موارد با بهره گرفتن از لوح فشرده (که شامل اطلاعات صورتهای مالی و اطلاعات مربوط به روند معاملات سهام شرکتهای پذیرفتهشده در بورس میباشد) یا سایت کودال گردآوری خواهد شد.
“
فرم در حال بارگذاری ...
[جمعه 1401-09-18] [ 03:29:00 ب.ظ ]
|