پایان نامه بررسی اثر افزودنیهای خوراکی های مختلف بر سیستم ایمنی بدن ،مورفولوژی روده و عملکرد جوجه های گوشتی |
فهرست مطالب
عنوان صفحه
فصل اول ……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..1
مقدمه …………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………2
فصل دوم ……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………5
بررسی منابع …………………………………………………………………………………………………………………………………………………………6
2-1 آنزیم ……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………7
2-1-1 ضرورت افزودن آنزیم به جیره……………………………………………………………………………………………………………………..8
2-1-2 پلی ساکاریدهای غیر نشاستهای …………………………………………………………………………………………………………………..9
2-1-3 اثرات ضد تغذیهای پلیساکاریدهای غیرنشاستهای……………………………………………………………………………………….10
2-1-4 نقش آنزیمها در تغذیه طیور ………………………………………………………………………………………………………………………13
2-1-5 تاثیر مکمل آنزیم بر عملکرد طیور ……………………………………………………………………………………………………………..13
2-2 آنتی بیوتیک ها …………………………………………………………………………………………………………………………………………..17
2-3 پروبیوتیک ها …………………………………………………………………………………………………………………………………………….20
2-3-1 میکروبهای مورد استفاده به عنوان پروبیوتیک ……………………………………………………………………………………………..22
2-3-2 شیوه های تاثیرگذاری پروبیوتیک ها …………………………………………………………………………………………………………23
الف- بهبود سلامت دستگاه گوارش از طریق حفظ فلور میکروبی مطلوب ………………………………………………………………..23
ب- تغییر در متابولیسم میکروبی ………………………………………………………………………………………………………………………….26
2-3-3- تحقیقات انجام گرفته در مورد استفاده از پروبیوتیک ها ……………………………………………………………………………..28
2-4 پری بیوتیک ها ……………………………………………………………………………………………………………………………………………30
2-4-1 ویژگی یک پروبیوتیک …………………………………………………………………………………………………………………………….32
2-4-2 مواد شناخته شده ه عنوان پروبیوتیک ………………………………………………………………………………………………………..32
2-5 دستگاه گوارش پرندگان ………………………………………………………………………………………………………………………………40
2-5-1 ساختمان عمومی لوله گوارش ………………………………………………………………………………………………………………….40
2-5-2 وضع تشریحی روده باریک ……………………………………………………………………………………………………………………..42
2-6 فراسنجه های خونی ……………………………………………………………………………………………………………………………………44
2-6-1 پروتئینهای پلاسما …………………………………………………………………………………………………………………………………45
2-6-2 اهمیت غلظت پروتئین پلاسما در تعیین چگونگی توزیع مایعات بین خون و بافت …………………………………………..45
2-6-3 مطالعات در مورد پروتئین های پلاسما ………………………………………………………………………………………………………46
2-6-4 آلبومین پروتئین اصلی موجود در پلاسما ……………………………………………………………………………………………………48
2-6-5 نقش ایمنوگلوبولینهای پلاسما در مکانیسمهای دفاعی بدن …………………………………………………………………………..49
2-6-6 انتقال وذخیره سازی لیپیدها ……………………………………………………………………………………………………………………..50
2-6-7 چهار گروه اصلی لیپوپروتئینهای پلاسما
…………………………………………………………………………………………………..51
فصل سوم …………………………………………………………………………………………………………………………………………………………53
مواد و روشها …………………………………………………………………………………………………………………………………………………….53
3-1 محل وزمان آزمایش ……………………………………………………………………………………………………………………………………54
3-2 آماده سازی سالن ………………………………………………………………………………………………………………………………………..54
3-3 جوجهریزی ……………………………………………………………………………………………………………………………………………….54
3-4 مشخصات جیره ها ……………………………………………………………………………………………………………………………………..55
3-5 پرورش جوجه ها ……………………………………………………………………………………………………………………………………….56
3-6 آزمایشات ………………………………………………………………………………………………………………………………………………….56
3-6-1 مصرف خوراک ………………………………………………………………………………………………………………………………………56
3-6-2 افزایش وزن هفتگی ………………………………………………………………………………………………………………………………..57
3-6-3 ضریب تبدیل غذایی ……………………………………………………………………………………………………………………………….57
3-6-4 وزن نهایی ……………………………………………………………………………………………………………………………………………..58
3-6-5 فراسنجه های خون …………………………………………………………………………………………………………………………………58
3-6-6 مورفولوژی روده …………………………………………………………………………………………………………………………………….59
3-7 آنالیز داده های آماری ………………………………………………………………………………………………………………………………….59
فصل چهارم :نتایج ……………………………………………………………………………………………………………………………………………60
4-1 اثر جیره های آزمایشی بر عملکرد ………………………………………………………………………………………………………………..61
4-1-1 ضریب تبدیل غذایی ……………………………………………………………………………………………………………………………….61
4-1-2 مصرف خوراک ………………………………………………………………………………………………………………………………………62
4-1-3 میانگین افزایش وزن ……………………………………………………………………………………………………………………………….63
4-2 اثر تیمارهای آزمایشی بر مورفولوژی روده …………………………………………………………………………………………………….64
4-3 اثر تیمارهای آزمایشی بر چربی و پروتئین سرم ……………………………………………………………………………………………… 65
فصل پنجم :بحث ………………………………………………………………………………………………………………………………………………66
5-1 اثر جیره های آزمایشی بر عملکرد جوجه های گوشتی………………………………………………………………………………………67
5-2 اثر تیمارهای آزمایشی بر مورفولوژی روده کوچک …………………………………………………………………………………………72
5-3 اثر تیمارهای آزمایشی بر چربی و پروتئین سرم ……………………………………………………………………………………………….76
6- نتیجه گیری …………………………………………………………………………………………………………………………………………………..78
7- پیشنهادات ……………………………………………………………………………………………………………………………………………………79
جداول ……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..80
منابع ………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………100
فهرست جداول
1: ترکیب شیمیایی جیره های آزمایشی…………………………………………………………………………………………………………………..81
2: اثر تیمارهای مختلف آزمایشی بر ضریب تبدیل غذایی………………………………………………………………………………………….82
3: اثر تیمارهای مختلف آزمایشی برمصرف خوراک………………………………………………………………………………………………….83
4: اثر تیمارهای مختلف آزمایشی بر افزایش وزن ………………………….. …………………………………………………………………..84
5: اثر تیمارهای مختلف آزمایشی بر مورفولوژی روده کوچک (ددنوم) در 42 روزگی…………………………………………………..85
6: اثر تیمارهای مختلف آزمایشی بر مورفولوژی روده کوچک (ددنوم) در 49 روزگی…………………………………………………..86
7: اثر تیمارهای مختلف آزمایشی بر مورفولوژی روده کوچک (ژژنوم) در 42 روزگی …………………………………………………87
8 . اثر تیمارهای مختلف آزمایشی بر مورفولوژی روده کوچک (ژژنوم) در 49 روزگی…………………………………………………88
9 . اثر تیمارهای مختلف آزمایشی بر مورفولوژی روده کوچک (ایلئوم) در 42 روزگی ……………………………………………….89
10 . اثر تیمارهای مختلف آزمایشی بر مورفولوژی روده کوچک (ایلئوم) در 49 روزگی ……………………………………………..90
11 . اثر تیمارهای مختلف آزمایشی بر مورفولوژی روده کوچک (قائده سکوم) در 42 روزگی …………………………………….91
12 . اثر تیمارهای مختلف آزمایشی بر مورفولوژی روده کوچک (قائده سکوم) در 49 روزگی …………………………………….92
- اثر تیمارهای ازمایشی بر مورفولوژی (بدنه سکوم) جوجه های گوشتی در 42 روزگی …………………………………………93
- اثر تیمارهای ازمایشی بر مورفولوژی (بدنه سکوم) جوجه های گوشتی در49 روزگی …………………………………………..94
- اثر تیمارهای ازمایشی بر مورفولوژی (راس سکوم) جوجه های گوشتی در 42 روزگی ………………………………………….95
- اثر تیمارهای ازمایشی بر مورفولوژی (راس سکوم) جوجه های گوشتی در 49 روزگی ………………………………………….96
- اثر تیمارهای مختلف آزمایشی بر چربی سرم …………………………………………………………………………………………………..97
- اثر تیمارهای مختلف آزمایشی بر پروتئین سرم ………………………………………………………………………………………………..98
چکیده:
در این تحقیق اثر افزودنیهای خوراکی مختلف بر عملکرد، مورفولوژی روده و متابولیتهای سرم خون جوجه های گوشتی مورد بررسی قرار گرفت.تعداد ۳۶۰ جوجه گوشتی (راس ۳۰۸) به ۵ تیمار در قالب طرح کاملا تصادفی اختصاص داده شد.تیماره به ترتیب با پروبیوتیک چند سویه ای (پروتکسین)، پروبیوتیک دکستران اولیگوساکارید، پروبیوآنزیم و مولتی آنزیم(گریندازیم) مکمل گردیدند. مصرف خوراک وزن بدن وضریب تبدیل غذایی برای دوره های آغازین ، رشد و پایانی محاسبه گردید.در روز ۴۲ به طور تصادفی از هرتکرار ۲ نمونه خونی تهیه و برای انجام آزمایشات سرم خون به آزمایشگاه ارسال شد. همچنین از هر تکرار ۲ پرنده برای نمونه برداری روده انتخاب و کشتار گردید.مکمل سازی جیره با پروتکسین موجب کاهش معنیدار ضریب تبدیل غذایی در22-42 و 0-42 روزگی شد(0.05≥p). در دوره 0-21 روزگی اثر معنیدار بر ضریب تبدیل غذایی فقط در تیمار دکستران اولیگوساکارید مشاهده گردید(0.01≥p).
مصرف خوراک 22-42روزگی تحت تاثیر تیمارهای پروتکسین ودکستران اولیگوساکارید قرار گرفته و بطور معنی داری کاهش یافت(0.05≥p).در 22-42 و0-42 روزگی دکستران اولیگوساکارید و پروبیوآنزیم باعث افزایش معنیدار وزن جوجههای گوشتی گردیدند(0.05≥p).در مورد اثر تیمارها بر مورفولوژی روده دکستران اولیگوساکارید،گریندآنزیم و لینکومایسین ضخامت لایه عضلانی داخلی را در مقایسه با گروه شاهد به طور معنی داری کاهش دادند(0.05≥p).اثر معنی دار
فرم در حال بارگذاری ...
[دوشنبه 1399-10-01] [ 01:01:00 ق.ظ ]
|