پایان نامه -تحقیق-مقاله | جدول شماره ۳-۱: سوالات هر کدام از مولفههای چالش های بیمه اجباری – 5 |
آناند و کانبور(۲۰۱۴، ۲۸) در پژوهشی بیان نمود که قالب اصلی بیمه های اجتماعی، بیمه های اجباری است که در ذیل روابط کار فرما ، کارگر و دولت شکل میگیرد و ساز و کار های آن به نحوی است که تعارض چندانی در مؤلفه های این بیمه مشاهده نمی شود اما در مورد مفاهیم این نوع بیمه ها در بین افراد تعابیر متفاوت و برداشت های مختلفی وجود دارد و این خود به عنوان یکی از نقاط ضعف و چالش در این نوع بیمه ها محسوب میگردد.
آلسینا و پروتی[۲۸]( ۲۰۱۲، ۸)در پژوهش به این نتایج دست یافت که اندیشه واگذاری بعضی از دولت ها از جمله سازمان تامین اجتماعی به بخش خصوصی از سو کسانی مطرح میگردد که بنا به تخصص یا مسئولیت اداری ، دغدغه اصلاح شیوه های اقتصادی و مدیریتی را دارند.
کاین (۲۰۱۴، ۲۹، ۱۲)در پژوهشی به بررسی رابطه رشد بهره وری، افزایش نا برابری درآمد و بیمه اجتماعی در کشور پرداخت و بیان نمود، هنگامی که سطح بیمه اجتماعی کاهش مییابد، نرخ رشد اقتصادی نیز کاهش مییابد و همچنین مطرح نمود که تغییرات بزرگ در سطح بیمه ممکن است، تغییر کمی را در نابرابری درآمد ایجاد کند و لذا معتقد است که بیمه اجتماعی به خودی خود ممکن است، ابزار مؤثری برای کاهش نا برابری نباشد.
کامپانو و سالواتور (۲۰۱۳، ۸۸) در پژوهشی بیان نمود که بیمه های اجباری برای سازمان تامین اجتماعی از جهات مختلف به یکی از معضلات جدی تبدیل شده است و چالش های بسیاری را برای این سازمان به همراه داشته است. در جوامع صنعتی و پیشرفته، این بیمه ها به عنوان یکی از عناصر هویتی دولت های رفاه شناخته می شود که با کاهش رشد، ابعاد این بیمه ها کم کم مورد پرسش قرار گرفته و از طرفی مردم در جوامع رو به توسعه نیز به صورت روز افزون در پی تقاضا برای بیمه های اجباری و کسب آرامش خاطر نسبت به آینده خود هستند و در حالی که دولت ها و سازمان تامین اجتماعی در پاسخ گویی مطلوب به این تقاضا دچار مشکل شده است.
فصل سوم
روش پژوهش
۳-۱ مقدمه
در فرایند انجام پژوهش، این روششناسی پژوهش است که مبنای علمی دانش را به طور منطقی توضیح میدهد و در تجزیه و تحلیل و کشف روابط علت و معلولی، منطقی را رعایت میکند که قواعد آن مربوط به تعاریف، طبقهبندی و استنباط، تئوری احتمالات و نحوه اندازهگیری و سنجش مفاهیم میباشد.
در این راستا، در این فصل به روششناسی پژوهش حاضر پرداخته شده که شامل نوع روش پژوهش، جامعه آماری، حجم نمونه و شیوه نمونهگیری، روش جمع آوری داده ها، ابزار جمع آوری داده ها، روایی و پایایی ابزار پژوهش، قلمرو پژوهش و شیوه تحلیل داده ها است.
۳-۲- نوع روش پژوهش
انتخاب روش تحقیق با توجه به هدف و ماهیت موضوع و همچنین اتفاقاتی که در حین اجرا رخ میدهد صورت میپذیرد. پزوهشگر پس از تعیین و تنظیم موضوع تحقیق باید در فکر انتخاب روش تحقیق باشد. مراد از انتخاب روش تحقیق این است که مشخص گردد چه روشی برای بررسی موضوع لازم است. روش تحقیق به شیوه های طراحی مطالعات پژوهشی و رویههای تجزیه و تحلیل داده ها اشاره دارد.
پژوهش حاضر از نظر هدف کاربردی و از لحاظ ماهیت و روش توصیفی از نوع پیمایشی است. در واقع، پژوهش حاضر کاربردی است.
همچنین پژوهش حاضر از این جهت توصیفی است که شامل مجموعه روشهایی است که هدف آن توصیف شرایط و یا پدیدههای مورد بررسی است که مربوط به وضعیت فعلی موضوع مورد مطالعه میشود و همین طور از آنجایی که پژوهش حاضر مبتنی بر تعمیم اطلاعات حاصل از بخش کوچکی از جامعه تحت عنوان نمونه به کل جامعه آماری میباشد و بیشتر مبتنی بر نظرسنجی خواهد بود از نوع پژوهشهای پیمایشی است.
۳-۳- جامعه آماری
جامعه آماری پژوهش، مجموعه حقیقی یا فرضی است که نتایج تحقیق به آن انتقال داده میشود. به عبارت دیگر مجموعهای از افراد یا اشیایی که دارای ویژگیهای همگون، مشترک و قابل اندازهگیری باشند و مبنای پژوهش محقق هستند را جامعه آماری میگویند.جامعه آماری پژوهش حاضر کلیه بیمه شدگان بیمه اجباری شهر دزفول که تعداد آن ها ۳۰۰۰۰ نفر است.
۳-۴ حجم نمونه و شیوه نمونهگیری
نمونه آماری بخشی (زیر مجموعهای) از جامعه (یا مجموع مرجع) آماری است. و تعریف آن به این صورت است که نمونه تعدادی از عناصر جامعه است که به دلایل مختلف جهت آزمون انتخاب میشود و باید معرف جامعه باشد. یعنی محقق باید با توجه به مقتضیات روش تحقیق، ماهیت داده ها، نوع ابزار گردآوری داده ها و ساختار جامعه آماری، نمونهای را که معرف کیفیت و کمیت جامعه باشد انتخاب کند. در این پژوهش از این تعداد جامعه با مراجعه به فرمول کوکران، تعداد ۳۷۹ نفر به عنوان نمونه انتخاب شدند.
روش نمونهگیری نیز عبارت است از مجموعه اقداماتی که برای انتخاب تعدادی از افراد جامعه به نحوی که معرف آن باشند، انجام میپذیرد. در این پژوهش روش نمونهگیری از نوع تصادفی ساده میباشد.
۳-۵ روش جمع آوری داده ها
در این پژوهش اطلاعات به دو روش کتابخانهای و میدانی جمع آوری شده است. در واقع، در روش کتابخانهای، از اطلاعات به منظور تدوین ادبیات موضوع و تنظیم چارچوب نظری پژوهش استفاده شده است.
در روش میدانی نیز، محقق با بهره گرفتن از پرسشنامه به عنوان یکی از متداولترین طریق جمع آوری اطلاعات اقدام به گردآوری داده ها نموده است. به عبارت دیگر، برای کسب اطلاعات مربوط به متغیرها و بخش تحلیلی پژوهش، پرسشنامه بین نمونه توزیع گردید.
۳-۶ ابزار جمع آوری داده ها
مرحله گردآوری داده ها آغاز فرایندی است که طی آن پژوهشگر یافته های خود را جهت تحلیل گردآوری میکند. به منظور جمع آوری داده ها در پژوهش حاضر از یک پرسش نامه استفاده شد که شامل:
۱- پرسش نامه چالش های بیمه اجباری
به این منظور و برای اندازه گیری و سنجش و مشخص نمودن چالش هابی بیمه اجباری از یک پرسش نامه محقق ساخته استفاده گردید. که این پرسش نامه دارای ۲۱ سئوال است و نحوه نمره گذاری بر اساس طیف لیکرت ۵ گزینه ای است. که دارای ۶ بعد است و این پرسشنامه بر اساس پژوهش کاین (۲۰۱۴) طراحی شده است ابعاد این پرسش نامه شامل :
فقدان مرکز فعال و مؤثر: سوالات ۱ تا ۴
دخالت و تاثیرات دولت: سوالات ۵ تا ۸
برداشت های سلیقه ای: سوالات ۹ تا ۱۲
بی توجهی به تامین اجتماعی: سوالات ۱۳ تا ۱۵
ناپایداری در سیاست های اجتماعی: سوالات ۱۶ تا ۱۸
اعمال سیاست های سیلقه ای: سوالات ۱۹ تا ۲۱
جدول شماره ۳-۱: سوالات هر کدام از مؤلفههای چالش های بیمه اجباری
مؤلفهها سوالات تعداد سوالات فقدان مرکز فعال و مؤثر ۱ تا ۴ ۴ دخالت و تاثیرات دولت ۵ تا ۸ ۴ برداشت های سلیقه ای ۹ تا ۱۱ ۳ بی توجهی به تامین اجتماعی ۱۳ تا ۱۵ ۳ ناپایداری در سیاست ها ۱۶ تا ۱۸ ۳ سیاست های سیلقه ای ۱۹ تا ۲۱ ۳
۲- اشتغال
“
فرم در حال بارگذاری ...
[شنبه 1401-09-19] [ 01:00:00 ب.ظ ]
|